reklama
„Vládnoucí třída má školy a tisk pod palcem. To umožňuje hýbat pocity davů.“ (Albert Einstein)

Jsou testy přídatných látek spolehlivé?

Zobrazit celý článek

Zastánci chemie leckdy argumentují tím, že všechny nově vyrobené umělé látky, jež se užívají v potravinářském průmyslu či jinde (např. v kosmetice), byly před povolením testovány. V tomto bodě lze s nimi souhlasit. Když se však seznámíme s postupy provedení těchto testů, může se nám až zatajit dech nad tím, čeho jsou lidé schopni.

Autor: Vít Syrový | Publikováno: 9.9.2012 | ZDRAVÍ | 3627 čtenářů

Jak působí éčka na zdraví člověka

Zobrazit celý článek

Představte si, že by vám na talíř dali několik kilo chemikálií a popřáli dobrou chuť. Každý by zjevně takovouto krmi odmítl. Avšak pokud se různé chemikálie schovají do potravin a podávají po menších dávkách, převážná část lidí je slupne, aniž o tom ví. Přitom takto ukrytých chemických látek jsou kilogramy! Odhady se pohybují od tří do sedmi kilogramů potravinářských přídatných látek (tzv. éček) ročně. Takováto množství chemikálií tedy může do svého organismu dostat lehkomyslný konzument, a to společně s běžně nakupovanou stravou. A co s těmito kily navíc má nebohé tělo dělat?

Autor: Vít Syrový | Publikováno: 20.8.2012 | ZDRAVÍ | 6552 čtenářů

2 články (1 stránka)
Podpořte nás
Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny