Otevřený dopis MUDr. Elekové spolku Sisyfos

Autor: Ludmila Eleková | Publikováno: 30.3.2014 | Rubrika: ZDRAVÍ

Vážení členové spolku Sisyfos, beru na vědomí udělení vaší ceny Zlatý bludný balvan. Není mi nicméně zcela jasné, jaké mé zásluhy považujete za tak mimořádné. Je to moje angažovanost v oblasti očkování nebo alternativní metody léčby, které praktikuji? Vzhledem k tomu, že jsem se stala známou v souvislosti s očkováním, je možné, že cenu jste mi udělili za mimořádné zásluhy na tomto poli, protože mé jiné aktivity po celé roky unikaly vaší pozornosti.

Je-li tomu skutečně tak, pak jste střelili do vlastních řad. Označujete se za skeptiky, což z definice znamená ty, kdo z principu pochybují – nebo by měli – o všem. Takže si dovolím položit otevřenou otázku: pochybovali jste někdy o zdánlivě samozřejmých „pravdách“ o očkování? Já jsem to udělala za vás, nepřijala jsem zažitou mytologii a očkování jsem podrobila skeptickému zkoumání.

Vážení, vy jste mi měli spíše nabídnout členství a ne dávat balvan! Ten si zasloužíte sami, jestliže v očkování pouze věříte a nikdy jste ho kriticky nezkoumali.

Je ovšem možné, že jsem vaši pozornost vzbudila svými aktivitami kolem očkování, ale cenu jste mi udělili za mou činnost na poli alternativní medicíny. Tato varianta nestojí za komentář.

Cenu si osobně nepřeberu a nemusíte mi ji ani posílat. Váš spolek Sisyfos je z celospolečenského a právního hlediska stejně (ne)významný jako jakýkoli jiný zájmový spolek. Význam vaší ceny tomu odpovídá. Umíte se sice medializovat lépe než např. filatelisté, ale kdyby mi udělili jakoukoli samozvanou cenu oni, bylo by to pro mě stejně (ne)významné.

Kdybych měla čas na nesmysly, mohla bych s přáteli také založit sdružení a udělovat anticeny, kterými bychom vyjádřili svůj názor na myšlenkové oponenty. Začali bychom vašim ctěným spolkem a udělili bychom vám všem dohromady historicky první kolektivní cenu Zkamenělý mozek. Nepochybujte o tom, že bychom dokázali zajistit přinejmenším stejný zájem médií, jaký dokážete upoutat vy se svými balvany.

S pozdravem
MUDr. Ludmila Eleková

Klíčová slova: zdraví  | očkování

Čtěte také

FreeGlobe.cz

Italská mafie vyměkla. Bere i homosexuály a syn jednoho z šéfů je...Kolik zatím stála válka proti terorismu peněz i životů?Chtějí zrušit výuku hymny na základních školáchVeganství zachrání naši planetu, tvrdí slavný závodník formule 1. Dostal pádné odpovědi od svých kolegů (+ foto)Švédská vláda ztratila kontrolu nad zemí: 120 pumových útoků za půl roku. Integrace migrantů v praxi

ePortal.cz

Koronavirus jako chřipka, neomarxismus jako morV případě, že by se nepodařilo déle sehnat více peněz, činnost Eportalu bude ukončena

euPortal.cz

Rusko představuje léčbu COVIDU-19 s pomocí léku proti maláriiPUTINOVO POSELSTVÍ NÁRODU

Eurabia.cz

Koronavirus: Mocenská elita se stará jen o sebe, obyčejní lidé ať klidně chcípnouEvropské vlády se snaží zakrýt své totální selhání svalováním viny na Čínu

Nezdravi.cz

Co je podstatou stárnutí? Je to cílená autodestrukce? Proč se to vyvinulo? Jak ho zpomalit, anti-aging? Tímto si můžete prodloužit životVeganka tvrdí, vejce jsou pro vaše zdraví horší než kouření. Takto to prý zjistila

euServer.cz

ČT v nejvyšším vzepětí své nestrannosti. Zatím vystoupili herec Mádl, kněz Halík, sportovec Hašek a dramatik Svěrák. Další podobní jsou připraveni...Pomoc Ruska a nepomoc NATO a EU Itálii...

ParlamentniListy.cz

Roušky? Podívejte se do Česka, jak to má fungovat, doporučují slavné americké noviny. A šíří se i VIDEOHrozí tragédie, varuje hejtman-exprimář. A naštval se na ODS: Co to hrajete? Máte to z Číny?