Otevřený dopis MUDr. Elekové spolku Sisyfos

Autor: Ludmila Eleková | Publikováno: 30.3.2014 | Rubrika: ZDRAVÍ

Vážení členové spolku Sisyfos, beru na vědomí udělení vaší ceny Zlatý bludný balvan. Není mi nicméně zcela jasné, jaké mé zásluhy považujete za tak mimořádné. Je to moje angažovanost v oblasti očkování nebo alternativní metody léčby, které praktikuji? Vzhledem k tomu, že jsem se stala známou v souvislosti s očkováním, je možné, že cenu jste mi udělili za mimořádné zásluhy na tomto poli, protože mé jiné aktivity po celé roky unikaly vaší pozornosti.

Je-li tomu skutečně tak, pak jste střelili do vlastních řad. Označujete se za skeptiky, což z definice znamená ty, kdo z principu pochybují – nebo by měli – o všem. Takže si dovolím položit otevřenou otázku: pochybovali jste někdy o zdánlivě samozřejmých „pravdách“ o očkování? Já jsem to udělala za vás, nepřijala jsem zažitou mytologii a očkování jsem podrobila skeptickému zkoumání.

Vážení, vy jste mi měli spíše nabídnout členství a ne dávat balvan! Ten si zasloužíte sami, jestliže v očkování pouze věříte a nikdy jste ho kriticky nezkoumali.

Je ovšem možné, že jsem vaši pozornost vzbudila svými aktivitami kolem očkování, ale cenu jste mi udělili za mou činnost na poli alternativní medicíny. Tato varianta nestojí za komentář.

Cenu si osobně nepřeberu a nemusíte mi ji ani posílat. Váš spolek Sisyfos je z celospolečenského a právního hlediska stejně (ne)významný jako jakýkoli jiný zájmový spolek. Význam vaší ceny tomu odpovídá. Umíte se sice medializovat lépe než např. filatelisté, ale kdyby mi udělili jakoukoli samozvanou cenu oni, bylo by to pro mě stejně (ne)významné.

Kdybych měla čas na nesmysly, mohla bych s přáteli také založit sdružení a udělovat anticeny, kterými bychom vyjádřili svůj názor na myšlenkové oponenty. Začali bychom vašim ctěným spolkem a udělili bychom vám všem dohromady historicky první kolektivní cenu Zkamenělý mozek. Nepochybujte o tom, že bychom dokázali zajistit přinejmenším stejný zájem médií, jaký dokážete upoutat vy se svými balvany.

S pozdravem
MUDr. Ludmila Eleková

Klíčová slova: zdraví  | očkování

Čtěte také

FreeGlobe.cz

Člověk málem přišel o hlavu! Zvířeckoprávním aktivistům se protest vymkl z rukou (+ video)Íránský útok na tankery? Japonci zpochybňují americkou a saúdskoarabskou propaganduDvě lesby uřízly malému chlapečkovi… A pak… (+ foto)Googlem ke světovládě? Vyhledávač, po němž se blbne, ale správně volíČetba knih způsobuje změny v mozku!

ePortal.cz

Panoptikum na Letné. Babiš může být v kliduÚnos a znásilnění, které otřáslo Izraelem

euPortal.cz

Šokující miliardová kauza Walderode. Benešovy dekrety porušeny. České soudy rozhodly o navrácení majetku rodu s nacistickou minulostíPapež František se omluvil muslimům za agresi křesťanů...