Občanská společnost hrozbou a zátěží. Stanovisko Akce D.O.S.T. ke snahám o zřízení ministerstva pro lidská práva

Autor: redakce | Publikováno: 10.12.2013 | Rubrika: U NÁS

Akce D.O.S.T. je občanským sdružením, které se věnuje obhajobě občanských práv a tradičních civilizačních hodnot. Chová proto hlubokou úctu ke všem dobrovolným aktivitám, jež se snaží prospívat svobodě a důstojnosti člověka. Přesto, nebo tím spíše, nemůže Akce D.O.S.T. souhlasit s veřejně prezentovaným návrhem na zřízení nového ministerstva pro lidská práva a se způsobem, jakým tomuto návrhu vyjádřilo podporu čtyřicet neziskových organizací.

Není žádným tajemstvím, že tradiční koncept lidských práv prochází v posledních desetiletích svéráznými reinterpretacemi, jež jej vzdalují od klasického pojetí přirozených práv člověka a rozšiřují jej o donedávna neznámá „práva“ (genderová, sexuální apod.), jejichž věrozvěsti si usurpují roli veřejných arbitrů a lidskoprávních „odborníků“. Návrh na zřízení zmíněného ministerstva a jednomyslná podpora čtyřiceti „neziskovek“, jíž se těší, souvisí právě s tímto jednostranným, nově formulovaným chápáním lidských práv, na kterém neexistuje obecný konsenzus ani ve světě, ani u nás.

Zřízení lidskoprávního ministerstva by proto Akce D.O.S.T. považovala za nešťastný krok, vnášející do veřejné sféry ideologii multikulturalismu a nenápadně rozkládající standartní stranický systém participací nevolených a neprůhledných neziskových organizací na politické moci. Takové směřování odporuje českým státoprávním tradicím a podle názoru Akce D.O.S.T. představuje ohrožení dosud existujících občanských svobod.

V Praze dne 10. prosince 2013

Mgr. Michal Semín, předseda
Mgr. Petr Bahník, místopředseda
www.akce-dost.cz

Klíčová slova: domácí politika  | Česká republika  | D.O.S.T.  | multikulturalismus

Čtěte také

FreeGlobe.cz

Člověk málem přišel o hlavu! Zvířeckoprávním aktivistům se protest vymkl z rukou (+ video)Íránský útok na tankery? Japonci zpochybňují americkou a saúdskoarabskou propaganduDvě lesby uřízly malému chlapečkovi… A pak… (+ foto)Googlem ke světovládě? Vyhledávač, po němž se blbne, ale správně volíČetba knih způsobuje změny v mozku!

ePortal.cz

Panoptikum na Letné. Babiš může být v kliduÚnos a znásilnění, které otřáslo Izraelem

euPortal.cz

Šokující miliardová kauza Walderode. Benešovy dekrety porušeny. České soudy rozhodly o navrácení majetku rodu s nacistickou minulostíPapež František se omluvil muslimům za agresi křesťanů...