„Vládnoucí třída má školy a tisk pod palcem. To umožňuje hýbat pocity davů.“ (Albert Einstein)

Umělá sladidla a dochucovadla jsou nebezpečná

Autor: FreePub | Publikováno: 12.10.2012 | Rubrika: ZDRAVÍ
Ilustrace

(Free Pub) Vzhledem k lásce naší společnosti k cukru jsou vědci schopni vyrábět umělá sladidla a dochucovadla. Tato umělá sladidla nám dávají stejnou radost jako cukr, ale bez kalorií a nebezpečných účinků na inzulín a formaci triglyceridů. Jde o aspartam, acesulfam draselný, glutamát sodný, sukralozu a mnoho dalších. Bohužel jsou tyto látky vysoce toxickými agenty, které poškozují důležité části těla.

Ideální sladidla jsou tvořeny přírodou a jsou minimálně zpracované. Patří mezi ne organický (bio) cukr, stevia, surový med, javorový sirup, atd. Čím více je sladidlo zpracované, tím je nebezpečnější. Umělá sladidla jsou často zcela vytvořena v laboratoři. Následují nejnebezpečnější umělá sladidla:

Aspartam
Původně schválený v roce 1981 pro použití v potravinách, je 200krát sladší než cukr. Skládá se z 50% fenylalaninu, 40% kyseliny asparagové a 10% metanolu. Nadbytek fenylalaninu narušuje normální hladinu serotoninu v nervovém systému, což vede k depresím, emocionálním a psychotickým poruchám. Jedinci, kteří konzumují aspartam mají zvýšenou hladinu fenylalaninu.

Kyselina asparagová
Excitotoxin, který doslova excituje neurony a ničí buňky. Metanol je také neurotoxin a jeho vstřebávání se zvyšuje, když je aspartam zahřátý nad 30 stupňů Celsia. Toto zahřátí přeměňuje metanol ve formaldehyd, který poškozuje nervový systém a je vysoce karcinogenní.

Acesulfam draselný
Toto umělé sladidlo je často použito v kombinaci s dalšími umělými sladidly, jako je např. sukraloza a/nebo aspartam. Toto sladidlo stimuluje sekreci inzulínu, i když nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Zvýšená hladina inzulínu zvyšuje riziko zánětů a omezuje imunitu. Je spojován s leukémií, rakovinou prsu, rakovinou brzlíku a chronickými onemocněními dýchacích cest.

Sukraloza
Toto umělé sladilo je na trh uváděno, jako kdyby pocházelo z přírodního cukru. Nicméně jde o zpracovanou látku se třemi atomy chloru, které poškozují mikroflóru v lidských střevech. Biochemik Dr. James Bown říká: “Sukraloza je jednoduše chlorovaný cukr.” Sukraloza poškozuje brzlík a zanítí játra a ledviny. Chlor je přírodně antiseptický a poškozuje lidská střeva a ničí mikroflóru, což vede k formaci kvasinek, syndromu dráždivého tračníku, ulcerózní kolitidě, Crohnově nemoci, obezitě a kachexii.

Benzoan sodný
Tento typ konzervační ve vodě rozpustné soli se tvoří tak, že se přidá hydroxid sodný k kyselině benzoové. Nachází se v mnoha nápojích, energetických nápojích a v dalších zpracovaných jídlech. Konzumace benzoanu sodného je spojována s neurologickými onemocněními jako je ADHD a zánětlivá onemocnění jako je astma. Kombinace benzoanu sodného a kyseliny askorbové (vitamín C) vytváří vysoce karcinogenní látku jménem benzen. Benzen je spojován s mnoha závažnými druhy rakoviny – leukémie a lymfom.

Glutamát sodný
Tato extrémně nebezpečná látka zvýrazňuje chuť a používá se jako konzervační prostředek v konzervách a balených potravinách. Arizonské centrum pro pokročilou medicínu uvedlo, že podporuje růst rakovinných buněk a je vysoce neurotoxický. Jiné studie jej spojují s poškozením jater, chronickými záněty, chronickými bolestmi a neschopností hubnout. Používá se pod mnoha podvodnými názvy jako autolyzovaný kvasnicový extrakt, přírodní aromata, sójová bílkovina, syrovátkový izolát, atd.

Překlad článku Artificial sweeteners and flavor enhancers are dangerous
http://www.naturalnews.com/035752_artificial_sweeteners_flavor_chemicals.html

čtěte také:

Mamičky pozor: Sťahujú vakcínu, ktorou sa očkujú deti

Najvyššia úmrtnosť žien - v dôsledku potratov

O vodě jinak, než jsme zvyklí. Rozhovor s Dr. Batmanghelidjem, autorem knihy Voda pro zdraví, léčbu, život

Klíčová slova: technologie  | zdraví
4746 čtenářů | 
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení: 

Zde můžete nastavit své hodnocení

Podpořte nás
Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Čtěte také
Aktuálně nejčtenější
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny